עמותת תהל"ה לתמיכה בהורי הומואים ולסביות מקיימת קבוצות תמיכה ועוד פעילויות רבות, גם בגליל
جمعية "تهيلا" لدعم اهالي مثليي الجنس تقيم مجموعة دعم وفعاليات اخرى في اماكن مختلفة من بينها الجليل..

מאת: רותי אהרונוב

שמי רותי אהרונוב ואני אם לשלושה וסבתא לשלושה נכדים. כשאורי, בני הצעיר יצא מהארון, וזה היה לפני קצת למעלה מ 10 שנים, הרגשתי שחרב עלי עולמי. ההלם היה גדול. לא היה שום דבר שהכין אותנו לגילוי. במהלך התיכון וגם בצבא היו לאורי בנות זוג. בעיננו הוא תמיד הצטייר כילד מוצלח – הן במישור האישי והן בחברתי. נראה היה לנו שהחיים חייכו אליו לאורך כל הדרך. לא שערנו שעמוק בפנים הוא התמודד עם קושי כל כך גדול.

انا روتي اهارونوف وانا ام لثلاثة وجدة لثلاثة احفا. ابني الاصغر عبر عن ميوله الجنسية المثلية، وهذا حدث قبل حوالي عشر سنوات، عندها شعرت بان عالمي تحطم. الصدمة كانت كبيرة ولم تكن هناك اي علامات سابقة لهذا الاعتراف. خلال الدراسة الثانوية وفي الجيش كانت لدى اوري صديقات. بنظرنا كان دائما ابنا ناجحا على الصعيدي الشخصي والاجتماعي. كانت الحياة تبتسم له دائما. لم نشعر بانه من داخلة يتعامل مع صعوبات قاسية.

 

כשהילדים יוצאים מהארון, ההורים נכנסים לארון משלהם

נשאתי בכאב את הסוד שנראה בעיני באותם ימים כסוד נורא ומכביד (צילום: Noa_Schek)

היציאה מהארון של בני הייתה עבורי אחד המבחנים הקשים של חיי. בתקופה הראשונה, כל המחשבות הסטריאוטיפיות צפו ועלו – איך יראו חייו? האם הוא נדון לחיים של בדידות, ללא משפחה וילדים? ומה בדבר הסכנה מהידבקות באיידס? בעיני רוחי צפו ואלו תמונות נוראיות וחיים אומללים. למרות הדאגה הגדולה לבננו, ברור היה לנו שאורי ממשיך להיות בננו האהוב ושאנחנו איתו בכל אשר יבחר.

اعتراف ابني بميوله الجنسية المثلية كان احد اصعب اختبارات الحياة بالنسبة لي، في الفترة الاولى كانت الافكار المسبقة رائجة جدا – كيف ستبدو حياته؟ هل كتبت له حياة الوحدة، دون عائلة واولاد؟ وماذا عن خطر الاصابة بالايدز؟ لقد تخيلت حياته كانها تعيسة. على الرغم من القلق على ابننا كنا على ثقة بان اوري سيبقى ابننا الحبيب وباننا سندعمه في كل ما سيختار.

כעסתי על עצמי ועל התגובה שלי לחדשות אבל התקשיתי להשתלט על התחושות הקשות שליוו אותי. חלק מהמצוקה היתה קשורה בדאגות לבן – מה צופן לו העתיד? איך יראו החיים שלו? וחלק מהקושי היה במפגש עם העולם, משפחה וחברים , מה יגידו? מה זה אומר עלי או עלינו כהורים? כמו גם שאלות ששאלתי את עצמי – איפה טעיתי? מה החלק שלי בזה? במה אני אשמה? נכנסתי עמוק לארון. כן, כשהילדים יוצאים – ההורים נכנסים לארון משלהם… נשאתי בכאב את הסוד שנראה בעיני באותם ימים כסוד נורא ומכביד.

מקור האור באותה תקופה – ההצטרפות שלי לקבוצת תמיכה של הורים – קבוצה של תהל"ה. הקבוצה היתה עבורי מקום בו יכולתי לדבר, להיפגש ולפרוק. הקבוצה היתה המקום היחיד מחוץ לבית, בו יכולתי לדבר חופשי על מה שמדאיג אותי, להקשיב להורים המצויים במקום דומה וגם לאלה שעשו דרך וחיים בשלום עם הנטייה המינית של ילדם. במהלך מפגשים אלה התחזקתי, נרגעתי, צברתי מידע והתחלתי לשתף אנשים במעגל הקרוב לי. בהדרגה, יצאתי מהארון בתחושה של שחרור אמיתי. המשכתי להגיע לקבוצה כדי לתמוך באחרים.

זה היה נכון עד לראשון באוגוסט 2009, הרצח בבר-נוער. למחרת הרצח, בלי שום תכנון מוקדם, מצאתי את עצמי בין אלפי הצעירים הלהט"בים ברח' נחמני בתל-אביב, בעצרת הספונטנית שהתארגנה. עמדתי שם קפואה, דומעת. הרגשתי שכדי שאורי יחיה בעולם טוב יותר לא מספיק שאני ובני ביתי יקבלו אותו. עלי להצטרף לתהל"ה כדי לפעול לטובת הקהילה.

מהי תהל"ה?

תהל"ה היא עמותת הורים למען הורים שילדיהם נמנים עם הקהילה הגאה. העמותה פועלת מזה 22 שנים ברחבי הארץ. חברי העמותה תומכים בהורים, ובצעירים להט"בים (לסביות, הומוסקסואלים בי-סקסואלים וטרנסג'נדרים) ופועלים לקידום שוויון ערך האדם, ליצירת שינוי חברתי, ולקבלת "האחר"בחברה הישראלית. הפעילות מתבצעת מתוך אחריות ומחויבות אישית ומקצועית. תהל"ה פועלת ביחד עם ארגונים נוספים בקהילה הגאה ומחוץ לה.

ما هي تهيلا؟

تهيلا هي جمعية دعم لاهل يعتبر اولادهم مثليو جنس. تعمل الجمعية منذ 22 سنة في انحاء البلاد. اعضاء الجمعية يقومون بدعم الاهل ومثليي الجنس على اختلاف تعريفاتهم (لوطيون، سحاقيات، متحولو الجنس، ثنائيو الجنس..) ويعملون على تطوير مفهوم المساواة وقيمة الانسان من اجل التغيير الاجتماعي وتقبل الاخر في المجتمع الاسرائيلي.

 

במסגרת תהל"ה מתקיימות הפעילויות הבאות:

1. קבוצות תמיכה להורים – תהל"ה החלה את דרכה כקבוצת תמיכה להורים שילדם יצא מהארון. כיום פועלות כ 22 קבוצות ברחבי הארץ. במפגשי הקבוצות ניתנת להורים הזדמנות להיפגש עם הורים ללהט"בים נוספים כדי להעלות שאלות, לשתף בלבטים, לזכות בהקשבה, לתמוך ולחזק זה את זה. קבוצות התמיכה של תהל"ה מונחות ע"י מנחים שהם הורים ללהט"בים שקבלו הכשרה מתאימה לכך ופועלות תחת הדרכה מקצועית .

תהל"ה מודעת לצרכים הייחודיים של מגזרים שונים בחברה ולכן מקיימת קבוצות ייעודיות למגזרים אלו – יש קבוצה למגזר הדתי, וקבוצות להורי הטרנסג’נדרים. העמותה שואפת לפתוח קבוצות נוספות – לדוברי רוסית, ערבית ואמהרית.

בתקופה הקרובה בכוונתנו לפתוח גם קבוצת הורים בצפון הארץ כדי לסייע גם להורים מאזור זה.

2. 'הורה בקפה' – 'הורה בקפה' היא מסגרת התנדבותית של הורי תהל"ה שמאפשרת קיום מפגשים בין הורים שחוו יציאה מהארון של ילדיהם לבין בני נוער שמתמודדים עם שאלת זהותם המינית והחששות וקשיים שעולים בעיקר ביציאה מהארון בפני הוריהם. . המפגש עם ההורים שהם עצמם הורים ללהט"בים מהווה הזדמנות לצעירים להתבונן בעצמם ובהוריהם בפרספקטיבה רחבה יותר. השיחות האינטימיות מקלות על התחושות הקשות של הצעירים, מחזקות אותם ומסייעות להם לתקשר עם הוריהם. מתקיימים גם מפגשים עם בוגרים ומבוגרים להט"בים ועם בני משפחה הזקוקים לכך.

3. מוקד טלפוני – תהל"ה מפעילה מוקד טלפוני כדי לתת מענה להורים של להט"ב, המגלים שילדם מסתיר מהם נטייה מינית שונה, או שילדם יצא מהארון במפתיע, אין להם עם מי לדבר והם חשים מצוקה גדולה וזקוקים לתמיכה ולאוזן קשבת. הקו הטלפוני פועל בימים א-ה בשעות 19:00-22:00 ומספרו: 09-8855822. ניתן ליצור עמנו קשר באמצעות אתר תהל"ה – www.tehila.org.il .

الخط الهاتفي

تهيلا تشغل خط دعم هاتفي للاهل. الخط يعمل في ايام الاحد حتى الخميس بين الساعات 19:00 حتى 2:00 ورقمه 8855822-09 كما ويمكن التواصل معنا عبر موقع الانترنت www.tehila.org.il

4. ליווי לקבוצות איגי – מתנדבי תהל"ה מלווים קבוצות של איגי, ארגון הנוער הגאה. ההורים באים לקבוצות הנוער, מספרים להם את הסיפור האישי שלהם, ומשקפים להם מה עובר על ההורים בשלב היציאה מהארון של ילדם.

5. פעילות חברתית לקידום זכויות להט"בים – חברי תהל"ה מופיעים ומרצים במסגרות שונות, משתתפים באירועים של הקהילה הלהט"בית ובפעילויות נוספות לקידום שיוויון הזכויות של חבריה.

ומה בגליל?

ידוע הוא שהומואים, לסביות, בי-סקסואלים וטרנס-ג'נדרים קיימים בכל מקום, בארץ ובעולם. ולכל אלה יש גם הורים. וכל זה נכון גם לגבי הגליל.

סניף האגודה בגליל "גאים בגליל" מחבק את הצעירים הלהט"בים ומקיים עבורם פעילויות מגוונות . תהל"ה, רוצה להרחיב את הסיוע הניתן להוריהם ולכן ברצוננו לפתוח בגליל קבוצת הורים, למרות שיש האומרים שבגליל "זה לא ילך".

הורים המעוניינים בכך מוזמנים ליצור קשר.

בנוסף, מנחי קבוצות הורים מהצפון הקשורים לקהילה הגאה מוזמנים ליצור אתי קשר.

 

לפרטים נוספים ולכל עניין ניתן להתקשר:

רותי אהרונוב: 052-3344388

فعالياتنا في الجليل

من المعروف بان مثليي الجنس على اختلاف تعريفاتهم (لوطيون، سحاقيات، متحولو الجنس، ثنائيو الجنس..) يتواجدون في كل مكان في البلاد والعالم. ولجميعهم يوجد اهل وهذا صحيح ايضا بالنسبة للجليل.

فرع الجمعية في الجليل هو "فخورون في الجليل" يحضن الشباب والشابات وينظم من اجلهم فعاليات عدة. تهيلا جمعية ترغب بتوسيع فعالياتها ومد يد المساعدة للاهل. لذلك نحن نرغب بفتح مجموعة دعم للاهل على الرغم من ان هناك من يعتقد بان الامر غير ناجح في الجليل. الاهل المعنيون بذلك يمكنهم الاتصال بنا. كذلك موجهو مجموعات عملوا في السابق مع اهل مثليو جنس يمكنهم الاتصال بنا ايضا.

روتي 0523344388

פורסם באתר דוגרינט

ב-17 במאי יצוין בארץ ובעולם היום הבינ"ל נגד הומופוביה וטרנספוביה !

אירועי הבנ"ה / IDAHO יעמדו השנה בסימן מאבק בהומופוביה וטרנספוביה במערכת החינוך ודרך החינוך. 

>> עזרים שונים לפעילות - באנרים ייחודיים של הבנ"ה להטמעה באתרכם, פוסטר הבנ"ה גדול להדפסה, מערך שיעור בנושא הומופוביה ועוד.
>> רעיונות והצעות לפעילויות הבנ"ה
>> לוח אירועי הבנ"ה 2012 בישראל
>> הצטרפו אלינו בפייסבוק
>> הירשמו לרשימת התפוצה

התרגזת? הסכמת? יש לך מה להגיד על הכתבה? לתגובות »

תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

  • יש הורים שאין להם חסינותיש הורים שאין להם חסינות השורדת האולטימטיבית של ערוץ 10 ענת הראל נתפסה ברגעי זעם תוך כדי שהיא מגייסת את המילה "קוקסינל" כחלק ממטח קללות. לא ייתכן שיתקבלו בשוויון נפש מילים […]
  • צ'ייקובסקי: הפתיחה 2014צ'ייקובסקי: הפתיחה 2014 במהלך ההפגנה מול שגרירות רוסיה במחאה על רדיפת הלהט"ב, אנו נקיים לראשונה מחאה מוסיקלית, באמצעות ביצוע של קטע החצוצרה והתותחים המפורסם מתוך היצירה "פתיחה […]
  • התמודדות עם אלימות משטרתית כלפי להט"ב בארץ ובעולםהתמודדות עם אלימות משטרתית כלפי להט"ב בארץ ובעולם התנכלות משטרתית ללהט"ב, היא תופעה מוכרת ושכיחה, אפילו במדינות מתוקנות אשר בהן חוקים ברורים המגנים על להט"ב מפני אפלייה. במדינות אחרות פועלים במרץ כדי […]