הקהילה מציינת את יום הזיכרון הטרנסג'נדרי
אירועי יום הזיכרון הטרנסג'נדרי ייפתחו בהתכנסות מול תחנת המשטרה בדיזנגוף, תל אביב. בשעה 18:00 תתקיים במה פתוחה לכל מי שחוו יחס מזלזל, משפיל או אלים מצד המשטרה לעלות ולהעיד על מה שקרה להן. לאחר ההתכנסות תתקיים צעדה משותפת למרכז הגאה בגן מאיר,שם יתקיים טקס יום הזכרון בשעה 20:00
מדי שנה נרצחות ברחבי העולם מאות נשים על רקע היותן טרנסג'נדריות, וטרנסג'נדרים רבים מספור סובלים וסובלות מאלימות, רדיפה, קיפוח ודחייה. יום הזכרון הטרנסג'נדרי נקבע לזכרה של ריטה הסטר, אשר רציחתה בנובמבר 1998 הניעה את יוזמת הפרוייקט "לזכור את מתינו" (Remembering Our Dead), שצויין במשמרת נרות בסן פרנסיסקו ב-1999. מאז הלך והתרחב מספרן של הערים שהצטרפו לפרוייקט, וכעת הוא מצויין במאות ערים בעולם. מאז 2001 מצויין יום הזכרון הטרנסג'נדרי גם בישראל. יום זה הוא האירוע הפומבי החשוב ביותר של הקהילה הטרנסג'נדרית בארץ ובעולם, המוקדש לסולידריות טרנסג'נדרית, להצהרה בדבר ערך חייהן של נשים טרנסג'נדריות ושל אנשים טרנסג'נדרים, בזכותנו לחיות על פי רגשות הזהות שלנו, ולציון המאבק בטרנספוביה והומופוביה.
נשים טרנסג'נדריות רבות משלמות מחיר יקר על רצונן לחיות בהתאם לרגשות הזהות שלהן, אנשים טרנסג'נדרים רבים סובלים מהתנכרות מצד משפחותיהם, מתקשים למצוא עבודה ופרנסה, נתקלות ביחס משפיל במשרדי ממשלה, נתונים לפגיעה בזכויות בסיסיות וליחס מתנשא ומזלזל, מוצגות בתקשורת בצורה מתנשאת, מבזה ומסולפת ועוד.
האלימות הפיזית איננה הפורענות היחידה המאיימת על נשים טרנסג'נדריות ואנשים טרנסג'נדרים. לא פחות גרועה ממנה היא האלימות ממנה סובל, בצורה זו או אחרת, כל אדם טרנסג'נדר: ההדרה, הסטיגמה, שלילת הלגיטימיות של הזהות הטרנסג'נדרית. אלימות סמויה זו היא לא פחות קטלנית, לא פחות בלתי אנושית, וביטוייה רבים: דחיה, אפליה, עוינות, ביזוי, שלילת צלם אנוש, דחיקה לשוליים, מחיקה.
יום הזיכרון הזה מאחד את כל הא/נשים הסובלות\ים דחייה, רדיפה ואלימות בשל היותםן טרנסג'נדרימות. ציבור המתייחד עם מתיו והמזדהה עם נרדפיו איננו עוד ציבור חסר צורה וקול. זאת קהילה, גם אם היא חלשה וקטנה, גם אם היא ברובה נמנעת מחשיפה.
קורבנות האלימות הטרנספובית אינם אלמונים, גם אם שמן של חלק מהן אינו ידוע, כי יש מי שזוכר אותן. מותן הטרגי והמיותר לא יהיה לשווא, אם הוא יצליח לעורר בבני אדם זיק של אמפתיה והבנה כלפי מי שכל מבוקשם הוא לחיות את חייהם על פי רגשות הזהות שלהם.
השנה, בעקבות התרבות מדאיגה במקרים של יחס טרנספובי ומזלזל, כמו גם אלימות מצד משטרת ישראל, נשים דגש על אלימות משטרתית טרנספובית, ונקרא למשטרת ישראל: "זכויות טרנסג'נדרס הן זכויות אדם".
נתחיל את אירועי יום הזכרון בהתכנסות מול תחנת המשטרה בדיזנגוף, תל אביב.
בשעה 18:00-שם תתקיים במה פתוחה לכל מי שחוו יחס מזלזל, משפיל או אלים מצד המשטרה לעלות ולהעיד על מה שקרה להן.
לאחר ההתכנסות נקיים צעדה משותפת למרכז הגאה בגן מאיר, שם יתקיים טקס יום הזכרון בשעה 20:00
התרגזת? הסכמת? יש לך מה להגיד על הכתבה? לתגובות »תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך
מבזקים
26.02.13 בכירים במפלגה הרפובליקאית משנים עמדתם לגבי נישואים חד מיניים
26.02.13 הספורטאי הבכיר הראשון בארץ שיצא מהארון
25.02.13 מהומת אלוהים במנהטן: מלכת דראג נגד הכנסייה
14.02.13 אשרת שהייה זמנית לעובדת זרה מהפיליפינים המתגוררת עם בת זוג ישראלית
14.02.13 "עיריית ת"א צריכה לחזק ערכי משפחה ותורה ולא מסרים של תועבה"