הלהט"ב בסין יוצאים מהארון ומבקשים מהוריהם לקבל אותם
בשנים האחרונות גובר זרם הלהט"ב בסין אשר יוצאים מהארון ומבקשים מהוריהם ומסביבתם לקבל את נטייתם המינית. בכנס שערכו בבייג'ינג הם קראו למשפחות לגלות פתיחות וקבלה
אבא של לי לא האמין לפסיכולוג שאמר לו שהבן שלו הומו: "עד לאותו רגע חשבתי שהומוסקסואליות זה מה שעושים חוליגנים. הבן שלי היה ילד טוב. איך זה ייתכן?". הפסיכולוג הפנה אותו למטפל, כדי ש"ירפא" את הבן שלו, אבל אחרי ניסיון זה הבן שלו סבל מדיכאון ממושך, מסערת רגשות ומבעיות נפשיות נוספות. "אל תנסו לשנות את המיניות של ילדכם. לא ניתן לשנות אותה. ניסיונות שכאלה רק גורמים לעוד בעיות", אומר אבא של לי. בזמן שהוא משתף הורים אחרים בסיפורו, אשתו עומדת לצידו, כשהיא ממרת בבכי.
בשנים האחרונות גובר זרם הלהט"ב בסין אשר יוצאים מהארון ומבקשים מהוריהם וסביבתם לקבל את נטייתם המינית. כ- 200 אנשים, הומואים, לסביות והוריהם, התכנסו בעת האחרונה בבית מלון בבייג'ינג ויצאו בקריאה לבני המשפחות לקבל את ילדיהם הגייז ולתמוך בהם.
לסיפורה של אשה לסבית אחרת בת 28, נכון לעכשיו, אין סוף שמח. לאחר שסיפרה לאמה על נטייתה המינית לפני 9 שנים, המשיכה האם להתכחש למיניותה של בתה וסירבה להגיע לכנס בבייג'ינג.
וו יוג'יאן, 63, המארגנת של הכנס, סיפרה שהיא נתקלה בסיפורים טראגיים רבים בקו החם אותו היא מפעילה עבור להט"ב והוריהם. היא מאזינה לבלבול שלהם, לכעס ולחרטה שלושה לילות בשבוע. היא יודעת לספר על מקרי התאבדויות רבים של אנשים להם היא ניסתה לעזור ביניהם קצין בכיר בצבא, אמא שלמדה על מיניותו של בנה דרך קריאת הצוואה שלו וגבר שנטל את חייו לאחר ההתאבדות של בן זוגו.
אמא של יאנג סיפרה כי כיום היא מבשלת עבור בן זוגו של בנה, מכבסת את הבגדים של שניהם ואף עוזרת לסעוד את אביו המשותק של בן הזוג. אבל תמיכתה הגיעה רק לאחר שלושה נסיונות התאבדות של בנה, אשר סבל מדיכאון כרוני. על האופן שבו מבקש יאנג להביע את הכרת התודה לאמו על כך שהגיעה לכנס סיפר: "אני לא מרגיש מספיק בנוח להביע רגשות במילים, אז קניתי לה שרשרת".
טונגזי מאוהב – הקליקו על הקישור לצפייה. סיפורם של שלושה צעירים הומואים בסין שנקרעים בין החיים החופשיים בבייג'ינג לבין החיים בהסתרה בכפרי הולדתם. סרטה של זוכת פרס האוסקר רובי יאנג (ארה"ב 2008).
ב-17 במאי יצוין בארץ ובעולם היום הבינ"ל נגד הומופוביה וטרנספוביה !
אירועי הבנ"ה / IDAHO יעמדו השנה בסימן מאבק בהומופוביה וטרנספוביה במערכת החינוך ודרך החינוך.
>> עזרים שונים לפעילות - באנרים ייחודיים של הבנ"ה להטמעה באתרכם, פוסטר הבנ"ה גדול להדפסה, מערך שיעור בנושא הומופוביה ועוד.
>> רעיונות והצעות לפעילויות הבנ"ה
>> לוח אירועי הבנ"ה 2012 בישראל
>> הצטרפו אלינו בפייסבוק
>> הירשמו לרשימת התפוצה
תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך
מבזקים
26.02.13 בכירים במפלגה הרפובליקאית משנים עמדתם לגבי נישואים חד מיניים
26.02.13 הספורטאי הבכיר הראשון בארץ שיצא מהארון
25.02.13 מהומת אלוהים במנהטן: מלכת דראג נגד הכנסייה
14.02.13 אשרת שהייה זמנית לעובדת זרה מהפיליפינים המתגוררת עם בת זוג ישראלית
14.02.13 "עיריית ת"א צריכה לחזק ערכי משפחה ותורה ולא מסרים של תועבה"
אני מבקר בסין לעיתים קרובות לרגל עבודתי כבר 10 שנים. קשה לתאר את הלחץ המופעל על צעירים סינים, רובם ילדים יחידים בגלל מדיניות הילד האחד, להתחתן ולהוליד ילד. הילדים בסין הם תוכנית החיסכון לפנסיה של הוריהם. אין כמעט מערכות תמיכה סוציאליות והנוהג בן אלפי שנים קובע כי הורים זקנים נתמכים ע"י בנם ורעייתו. אם הבת הינה בת יחידה סביר להניח שעם נישואיה תתמוך בהורי בעלה ולעיתים מזומנות תחיה אלפי ק"מ מהוריה הקשישים בבית הוריו של הבעל. כל המערכת הסוציאלית בנויה על המבנה הזה והומוסכסואליות נחשבת כקטיעת השושלת המשפחתית וגזירת זקנה ענייה ואומללה על ההורים. בעיני סינים רבים, גם הומואים, זו מעמסה שאינם יכולים לעמוד בה. ובכלל, אין כמעט כל דיבור על רגשות. מה אתה מרגיש לא כ"כ חשוב. חשוב מה אתה עושה. המציאות שבה להט"בים מנסים ליצור מציאות חדשה של מימוש עצמי היא קשה ומרתקת.
נכפיל את הקושי של בן/ת והורים לצאת מן הארון כאן אצלנו פי אלף מונים ונקבל מושג קלוש על ההתמודדות בסין.
המלצה לתגובה: 0 0